Glazba

Godine 1983. završila sam Osnovnu glazbenu školu  u Požegi. Ljubav prema glazbi prati me od djetinjstva, a 1993. postala sam član Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Vijenac” u Požegi. Ovaj pjevački zbor ima dugu tradiciju od 133 godine. Samostalni koncerti, gostovanja, brojne turneje, smotre, festivali, priznanja, nagrade, dio su glazbenog plasmana mnogih generacija koje su prolazile kroz društvo. Sudjelovala sam na uspješnim nastupima na smotrama u Našicama, Zaboku, Osijeku, Novom Vinodolskom, Novigradu te raznim gostovanjima u Republici Hrvatskoj (Rijeka, Virovitica, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Drniš) i inozemstvu (Rim, Budimpešta). Za doprinos gradu u sudjelovanju na različitim kulturnim manifestacijama, HKUD “Vijenac” je dobitnik kolektivne nagrade Grada Požege za 1998. godinu. Od 1997. do 2005. godine bila sam tajnica HKUD “Vijenac”.

Vijenac1 Vijenac2 Vijenac7 Vijenac4 Vijenac5 Vijenac6

U Tehničkoj školi okupila sam učenike koji pjevaju ili sviraju, te osnovala Glazbenu družinu unutar koje je djelovao pjevački zbor. Organizirano je nekoliko uspješnih  prigodnih nastupa i koncerata u prostorima Tehničke škole i gradu.

Posebna suradnja u radu Glazbene družine ostvarena je s Dječjim vrtićima grada Požege te s Domom  za starije i nemoćne osobe u Požegi, kao i  s Domom za psihički bolesne odrasle osobe “Ljeskovica” kod Čaglina.

glazba1 glazba2

OLYMPUS DIGITAL CAMERAvrtic 023 danskole 027 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content