Životopis

Marina10Rođena sam 1967. godine u Požegi. Nakon završene srednje škole u Požegi (Centar za usmjereno obrazovanje “Zvonko Brkić”, smjer matematičar-informatičar), postala sam studentica  Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu i diplomirala 1991. godine (smjer radiokomunikacije i profesionalna elektronika).

Nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu, djelatnica sam Tehničke škole u Požegi u kojoj radim od njenog osnivanja kao nastavnica elektro skupine predmeta, a potom dugi niz godna kao nastavnica informatike/računalstva.

U Tehničkoj školi od 1994. godine vodim informatičku grupu (Info klub). Učenicima sam bila mentor na brojnim natjecanjima među kojima su: međunarodno natjecanje iz informatike koje organizira Američki savez za računalne znanosti (ACSL), europsko natjecanje «Join Multimedia» čiji je organizator tvrtka Siemens, natječaj «Create the future – Gradovi budućnosti» te natjecanje «Opisujemo sustave» u organizaciji Hrvatskog interdisciplinarnog društva, MZO i AZOO. Učenici su svojim uspješnim sudjelovanjem u ovim natjecanjima plasirali se na završna natjecanja gdje su postizali odlične rezultate.

Kao nastavnica, sudjelovala sam u međunarodnim natječajima koje organizira španjolska udruga «Peace and Cooperation». U natječaju «Možemo to riješiti» Foruma za slobodu odgoja, nagrađena sam za osmišljeni projekt «Nenasilje i mirno rješavanje sukoba».

Godine 1983. završila sam Osnovnu glazbenu školu  u Požegi. Ljubav prema glazbi prati me od djetinjstva, a 1993. godine postala sam član Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Vijenac” u Požegi. Od 1997. do 2005. godine bila sam tajnica HKUD “Vijenac”. Nekoliko godina vodila sam Glazbenu družinu u Tehničkoj školi.

Tajnica sam Udruge informatičara Požeško-slavonske županije i članica Društva energetičara Požega. Ovlašteni sam ECDL mentor i ispitivač te sam sudjelovala u informatičkoj edukaciji djelatnika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije. Završila sam CARNetovu E-learning akademiju, smjer E-learning management.

predavanjevelika

Sudjelujem kao predavač na raznim stručnim skupovima, kao i međunarodnim konferencijama MIPRO i CUC. Objavljujem stručne članke u digitalnom časopisu «Pogled kroz prozor». Posebnu pažnju posvećujem metodici nastave informatike u kojoj kombiniram metode i tehnike programa «Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje» čiji je nositelj Forum za slobodu odgoja, te elemente e-obrazovanja gdje dominira učenik i njegove aktivnosti u online tečajevima uz mentorstvo nastavnika. Sudjelujem u projektima zaštite i sigurnosti djece na internetu.

nagrada gradaZvanje profesor mentor stekla sam 2000. godine. Kolege, djelatnici Tehničke škole u Požegi, 2002. godine dodijelili su mi priznanje “Učitelj godine” Tehničke škole.  U studenom 2003. godine, primila sam nagradu župana za rad u prosvjeti, a 12. ožujka 2005. godine dodijeljena mi je godišnja nagrada Grada Požege. Godine 2011. napredovala sam u zvanje profesor savjetnik.  Bila sam članica Stručne radne skupine za izradu prijedloga predmetnog kurikuluma za Informatiku u sklopu provođenja Cjelovite kurikularne reforme Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U Zagrebu, 4. listopada 2018. godine primila sam Priznanje Foruma za slobodu odgoja “Stjepan Cipek” u kategoriji “Učiteljica Foruma za slobodu odgoja”. Za školske godine: 2018./19., 2019./20., 2020./21, 2021./22. i 2022./23. primila sam nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike. U zvanje profesor izvrstan savjetnik napredovala sam 2021. godine. 


Bila sam članica Gradskog vijeća Grada Požege u nekoliko mandata.

Skip to content