Forum za slobodu odgoja

Redovito pratim aktivnosti Foruma za slobodu odgoja koji provodi suvremene i kvalitetne obrazovne programe. Završila sam program „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” koji mi  je omogućio da poboljšam proces učenja uvođenjem pristupa koji promiče aktivno i samostalno učenje i kritičko mišljenje.

U natječaju «Možemo to riješiti» Foruma za slobodu odgoja, nagrađena sam  za osmišljeni projekt «Nenasilje i mirno rješavanje sukoba». U njemu na inovativan način kombiniram upotrebu suvremenih tehnologija i promidžbu nenasilja, kroz izradu online tečaja preko Moodle aplikacije, održavanja webinara za učenice i učenike, izradu kreativnih radova i poruka o nenasilju te njihovu izložbu u predvorju škole, predavanja i radionice na satovima razrednika, radionice za roditelje i debate učenika.

Potvrda2Potvrda3

Sudjelovala sam u projektu/programu „Obrazovanje protiv korupcije“ koje je organizirao Forum za slobodu odgoja uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. U projektu sam izradila nastavne pripreme koje su objavljene u brošuri/publikaciji „Obrazovanje protiv korupcije – prijedlozi nastavnih jedinica“. U školi sam organizirala obilježavanje Dana protiv korupcije ciljem uključivanja sadržaja vezanih za borbu protiv korupcije te razvoj građanskih vrijednosti.

Kroz nastavu i sat razrednika nastojim kod učenika izgraditi  sustav vrijednosti  i razviti vještine potrebne za odnos prema korupciji svojstven demokratskom društvu.

antikorupcija2 antikorupcija9

 

U Zagrebu, 4. listopada 2018. godine primila sam Priznanje Foruma za slobodu odgoja za 2018. godinu “Stjepan Cipek” u kategoriji “Učiteljica Foruma za slobodu odgoja”.

 

Skip to content