Stručno usavršavanje

Redovito sudjelujem na  seminarima iz područja računalstva/informatike i pratim stručnu literaturu iz područja informatike (knjige, časopisi), a  jedna sam od autora knjige “Priručnik metodike za nastavu računalstva i informatike”. Uz mene, ostali autori ovog priručnika su: I. Gugić, S. Seršić, S. Hrpka, E. Musser i Z. Bagarić. Izdavač priručnika je “Pentium” d.o.o., Vinkovci.

U okviru Projekta informatičke izobrazbe zaposlenika školskih ustanova prema ECDL standardu, stekla sam ECDL Expert diplomu te uspješno položila program za izvođenje nastave i ispita za osnovni i napredni ECDL program, te bila ECDL mentor i ispitivač za osnovni i napredni ECDL program niz godina.

Kao profesorica informatike/računalstva primjenjujem sadržaje i usluge Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet. Prošla sam edukaciju kroz brojne online tečajeve kao i E-learning akademiju smjer E-learning management kako bi u nastavi primjenjivala e-učenje te poticala primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije kod učenika, kao i kolega nastavnika.

M_generacija07-08(1)Uspješno sam sudjelovala i završila seminar u okviru Projekta «Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje» u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, te Foruma za slobodu odgoja. Metode e-učenja u kombinaciji s metodama ERR sustava programa „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“ omogućuju razvoj informacijskog društva i obrazovanje za novo doba.

Potvrda1U tome pomažu i informatički tečajevi Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave „Zvono“  koja također radi na  promicanju i unaprjeđenju struke.  Završila sam i ove tečajeve te istražujem i primjenjujem alate i programe koji su pomoć u primjeni metoda ERR sustava  te osmišljavam scenarije učenja uz njihovu primjenu.

Svoja iskustva u primjeni nastavnih metoda i e-obrazovanja, kao i ulogama nastavnika  kao menadžera objavljujem putem prezentacija i stručnih radova na predavanjima te putem digitalnog časopisa „Pogled kroz prozor“. On je jedna od aktivnosti  udruge  “Suradnici u učenju” koja promiče primjereno i svrhovito korištenje obrazovnih tehnologija u svim područjima obrazovanja te cjeloživotno učenje učitelja i nastavnika.

Španjolska nevladina udruga ”Mir i suradnja” (Peace and Cooperation), uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrazovanja i znanosti Kraljevine Španjolske organizira natječaje za dodjelu međunarodne školske nagrade. Natječaj za međunarodnu školsku nagradu Mir i suradnja 2010. godine bio je posvećen borbi protiv klimatskih promjena s geslom: “Čuvajmo planet – svi protiv klimatskih promjena”.   Značajan uspjeh u ovom natjecanju ostvarili su učenici i nastavnici iz Hrvatske te osvojili međunarodne diplome u konkurenciji sudionika iz 52 zemlje svijeta. U kategoriji nastavnika osvojila sam diplomu.

diplomaspanjolska

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU sudjelovala sam na međunarodnim eTwinning i TCA kontaktnim seminarima (Ljubljana – Slovenija, Sopot – Poljska, Linz – Austrija, Tallinn – Estonija, Rabat – Malta, Bukurešt – Rumunjska, Wrocław – Poljska, Potsdam – Njemačka i Paphos – Cipar).

Mobilnost Ljubljana

Estonija TCA

Linzseminar

Skip to content